Hej! Sen senast har jag blivit vaxad eller vaxnad, eller va de hette, av en konstig tant på ett konstigt ställe med konstiga lukter. Och matte ställde mej där uppe PÅ ett bord, så får jag minsann inte göra hemma! Sen sa hon till husse att det gått bra å att ”hon märkte ingenting”! Va? Av vadå undrar jag bara!! 
Å mamma å Marita kom ner å hälsade på! Först blev jag himla överraskad å skrek till som en jädra valp, men det var innan jag såg vem det var. Va 17, hon kom ju med världens fart! (men det ligger ju i släkten, det där med farten alltså! ; )   Likaså det där att va riktigt uppmärksam, det är jag himla bra på. Faktiskt så undrar jag hur dom klarade sej här innan jag kom hit! På vissa turer har jag varnat för både det ena och det andra, helskumma grejer som alldeles säkert hade anfallit oss om inte jag ingripit och skällt ut grejerna ifråga! En gång var det en lång mörk hemsk pryl! (jaja, det visade sej va en rad med brevlådor, som matte mkt riktigt påpekade, men från min synvinkel va den görfarlig, så de så).
En annan gång va de ett livsfarligt träd! Det kunde ha hoppat på oss om inte jag sagt ifrån ordentligt! Men nu höll det sej på mattan efter att jag skällt ut det! Dom andra sa ingenting, inte ett pip ens! Men dom e himla gamla tydligen, de e nog förklaringen. Min nye brorsa här t ex, han fyller snart 3. Nej, inte månader, utan ÅR! E man så gammal kanske man inte vare sej ser eller hör så bra längre.  Å matte, hon slarvar bort grejer, hon. Vi kan va ute å gå, så tvärnitar hon åhelt plötsligt vid kanten på ett fält å bara står å glor!
För att ha nåt å göra, börjar jag kolla omkring mej lite, å då kan jag känna att, va?, har matte gått här förut??
Så jag drar iväg för å kolla upp det här alltså, å WOW, där låg ju våran boll! Å matte måste ha saknat den nåt enormt, för hon blev görglad när jag hittade den åt henne!
I torsdags blev jag 5 mån, å den andra schäfern 12 år! Det blev korvmacka å korttagning i trädgårn! Å jag har börjat tappa tänderna! Blir det sugrör nu tro??     
Nu måste jag gå! Ha de´!  
/Foxy Lady å matte!
 
 

One Thought to “Hedeforsens Faxie firar sin kompis 12-årsdag”

  1. Marita

    JA tänk va tiden går fort snart e dom 6mån dom små liven . Och då ska Faxie (FoxyLady) ställas ut på Västkustvalpen, i Säve. för det har mamma Qeyas matte bestämt… 🙂

Leave a Comment