Att få lära känna en valp under ett helt år, är en fantastisk upplevelse. Men det är självklart känslomässigt svårt att återlämna hunden när den tiden är inne, det går inte att komma ifrån.
Det bästa brukar vara att leva nära valpen och låta den få en trygg och hjärtlig uppväxt. När man sedan skall lämna tillbaka valpen vid 14 månaders ålder, vet man att den har kraft och mod att klara det mesta!
Valpen kommer sedan att utbildas till tjänstehund inom Polisen, Försvarsmakten eller få andra typer av specialuppdrag.

BrummaAtt bli fodervärd går till som så att ni skickar in en intresseanmälan där ni beskriver er vardag och vad ni har för erfarenheter av hundar. Det finns inget som säger att man inte passar som fodervärd bara för man inte har haft hund tidigare! Det finns många andra kvaliteter som väger tungt.
När vi har tittat på anmälan kontakter vi er.
Sedan är det bara att vänta på en kull!

Tiken är dräktig i cirka 60 dagar, och efter valpning tar det 8 veckor innan ni får hämta er valp.
Vi har alltså några månader på oss att förbereda för överlämningen av valpen.
När valpen är 3 veckor, får ni gärna komma och hälsa på, för att sedan följa er valp ända fram till den dag ni skall hämta hem den.

När valpen är åtta veckor kommer ni till oss på Hedeforsens Kennel och hämtar er valp. Vi pratar igenom skötsel, förhållningsregler ang. mathållning och den sociala träningen. Vi skriver ett fodervärdskontrakt + ev. avelsavtal (vid avelstiksvalp).
Du får med dig ett startkit med mat för den första tiden, information om valpens stamtavla och bra stödpunkter ang. uppfostran.

Under valpens tid hos er håller vi självklart kontakt med varandra! Vi på Hedeforsens Kennel anordnar minst tre fodervärdträffar under året. Då får ni chans att träffa kullsyskonen, de andra fodervärdarna och ibland medverkar även någon av valparnas föräldrar.
Och ni får gärna höra av er till oss via mail, telefon och besök! Vi vill gärna veta hur det går för våra små!

En mycket viktig del i valpens liv är; korrekt mat. Det är under hundens första månader i livet, som dess framtida fysik bestäms. Problemet är oftast att valpen får för mycket hull, vilket ofta leder till dåliga höfter och armbågar.
RoyalCanin är det foder våra hundar skall ha under hela sin tid hos er som fodervärdar. Läs gärna mer info om hundar och deras näringsbehov (länk kommer lite senare).

Ni som fodervärd står för maten och den sociala träningen + uppfostran.
Vi som kennel står för vaccination och försäkring + ev. nödvändig sjukvård.
Tillsammans gör vi en god gärning för samhället och behövande.