Elisabeth och Reino Oskarsson driver sedan 1997  Hedeforsens Kennel som är seriös hundavel med kvalitet i fokus.

Hedeforsens KennelHedeforsens Kennel startade redan år 1975. Namnet Hedeforsen kommer från en ort i Lerum utanför Göteborg, där hela idén till kenneln började gro, alltså var kennelnamnet givet!
Det är jag, Elisabeth och Reino Oskarsson som har ett gemensamt mål – att få fram de bästa hundarna för de tuffaste jobben.

Hedeforsens Kennel föder upp schäferhundar som skall klara arbetsuppgifter inom polis, försvar, tull och ett antal olika typer av specialuppdrag.
Vi avlar målmedvetet för att få fram mentalt stabila och friska hundar. Vår ambition är att hela kullarna skall genomgå MH (Mentaltest Hund).
Många av våra valpar går i ung ålder till polis och Försvarsmakten, och där genomgår valparna deras L-tester.

Under alla år har kenneln jobbat med att förbättra mentalitet och hälsostatus Det har varit en självklarhet för oss eftersom vi professionellt arbetar med hundar till polis, narkotikahund, tjänstehund försvarsmakten, även sökhundar i privat tjänst t ex mögel, röta och gashund.

Från 1990 och fram till dags datum har kenneln levererat ca 500 hundar till Försvarsmakten ett 90-tal hundar till Polismyndigheten ca 15 narkotikahundar  och ett 30 tal andra sökhundar.
Kenneln har haft Årets Polishund 2 ggr, Årets Narkotikahund 2 ggr och flera minhundar som fått hedersomnämnanden i FN-tjänst.

Kennelns inriktning har varit och är arbetande hundar.
När det gäller Mentaltester och L-tester överstiger dessa med över 800 hundar till dags datum.

Självklart säljer vi även valpar till privatpersoner. Men bara om hunden får ett stimulerande liv med träning, tävling och en aktiv vardag.

Varje år har vi ett kennelläger där alla valpköpare är välkomna för några dagars lägerliv, hundträning och intressanta föredrag.
Vi informerar om lägret här på vår hemsida!