Sortera nyheterna
Senaste kommentarer
Arkiv

Carro (Minna)

Här kommer en hälsning från lilla Minna i Floda: (Carro från C-kullen)

Hej alla Hedeforsare!

Tänkte berätta lite om hur jag har det nu för tiden.. Jag är ju inte så “lilla” längre för jag väger 26kg och är 7 mån gammal! Jag bor ju med matte hos hennes föräldrar i en 2-våningsvilla i Floda så jag har en hel del plats att springa runt på, lite för mycket säger matte. Så ibland sätter hon en grind så jag inte kommer ner. Men hon är bara kinkig för alla roliga grejer jag hittar när jag väl är i källaren. Där finns lampskärmar, kablar, ved till brasan, spel osv, massa att tugga på med andra ord. Men en dag gjorde jag ett RIKTIGT fynd! Då hade jag hoppat upp på tv-bordet i gillestugan, ställt mig med tassarna på väggen och lyckats nå en gammal ryssja som hängde jättehögt upp! Fiskegrejer ska ju ändå inte hänga på väggen tänkte jag. Gissa om jag blev glad när den kom ner! Massa nät och trådar man kunde dra och bita i.. Matte uppskattade dock inte mitt fynd lika mycket. Vi kanske inte har samma mål i livet?!

Men annars så har vi ganska skoj nu för tiden och träningen går bättre även om det är mycket kvar som matte vill få ordning på. Jag har nästan slutat helt att skälla på andra vovvar nu och då nästan matte lägger sig ner på trottoaren och pussar mig av glädje, jag tycker visserligen det är lite överdrivet men jag hänger på ändå! 🙂 Jag är mest glad för att matte har slutat bry sig om vad andra hussar och mattar tänker, hon är lugnare nu och då börjar jag också förstå att situationen är lugn. Men nyfiken som få är jag ändå! Raggen ställer sig ganska ofta också, och ibland är en sten i mörket faktiskt väldigt spännande, så det så!

Sen flera ggr i veckan träffar vi Pernilla och tar promenader, jag gillar henne. Hon har också en schäfer, hedeforsens Mrs Sippi heter hon (Ånnie från Å-kullen). Och vi är fortfarande och hälsar på i Romelanda ibland och där tränar vi ALLT! Kontakt, inkallning, apportering och sånt. Hon där Elisabeth gillar jag, hon är söt och trevlig hon! Och hon har alltid köttbullar minsann, plus så visar hon matte hur hon ska göra för att jag lättare ska förstå vad hon vill, så det är ju jättebra! Men samtidigt så lär Elisabeth ut att matte måste börja ställa krav på mig nu, det gillar jag ju inte lika mycket förstås, men matte säger att om vi lär oss det så kan vi ha roligare i längden. Konstigt tycker jag.. Jag som har så roligt redan nu liksom!?

Hemma i huset trivs jag bra och börjar lugna ner mig ordentligt nu säger matte. Fast jag har fortfarande mina karaktäristiska hyss för mig. Varje morgon hittar jag på något när de gör sig iordning, och när någon kommer hem eller är på besök så blir jag så till mig precis när de kommit innanför dörren att jag hämtar en sko och springer runt med. Kabelkillens skor är de godaste hittills! Jag kan sakerna som “sitt kvar” och så nu, frågan är bara om jag känner för att lyda och det beror väldigt mycket på vem som ber mig göra sakerna. Matte är den jag lyder mest, hon är ju den enda som orkat springa och hämta tillbaka mig varje gång och bett mig göra om tills jag gör rätt, hon är så envis den tråkmånsen.

Men hon visar mig många spännande platser, hittills är Nordstan där det händer mest men jag är lugn ändå. Fast jag går med örona bak och viftar på svansen utifall någon vill hälsa för säkerhets skull. Där har vi mött flera schäfer-älskare, och när vissa sätter sig på huk för att hälsa tar jag ibland ett skutt och sätter tassarna på deras axlar och ger dom en stor köss i ansiktet! Man får ju passa på när någon vill! Sen brukar vi sitta på något torg och sola oss, matte kanske dricker en kaffe för att värma sig medans jag får något gott att tugga på. 🙂

Jag har ingen annan matte att jämföra med men jag tror att min är snäll även om hon kräver mycket av mig. Hon har precis köpt ett jättefint och mjukt halsband med mitt namn på från www.ViBri.com och hon skämmer alltid bort mig med massa goda ben och godisar. Och på morgonen när alla gått hemifrån myser vi i sängen och hon låter mig alltid komma upp och låna hennes kudde om jag vill, och ibland delar vi kudde också. Vi pussas mycket, kramas alltid, och vi ger och tar.. Och hon säger alltid att hon älskar mig, även om jag busat för mycket under dagen.. Det är äkta kärlek tycker jag! 🙂

Ta hand om er nu alla Hedeforsare och träna duktigt! Om ni är nyfikna kan ni kolla in min blogg: www.hedeforsensminna.blogg.se!

Kram från Minna & Caroline

Ankan trilla, undra om den dog..

Ankan trilla, undra om den dog..

Men.. ska du inte kasta igen då.
Men.. ska du inte kasta igen då.
Kolla jag kan visst hämta bollen
Kolla jag kan visst hämta bollen
Min nos.. Matte säger den är jättegod, funkar gör den också!

Min nos.. Matte säger den är jättegod, funkar gör den också!

Hur menar du nu?

Hur menar du nu?

Till mig, den här stora, WOW tack morsan!

Till mig, den här stora, WOW tack morsan!

Här kände jag mig Simba i Lejonkungen

Här kände jag mig Simba i Lejonkungen

Jag vill också kunna flyga som flygplanen.

Jag vill också kunna flyga som flygplanen.

JAG FLYGER MAMMA!! Jag flyyger!

JAG FLYGER MAMMA!! Jag flyyger!

Mattes morgonpromenader är utmattande

Mattes morgonpromenader är utmattande

Vi båda lyssnar noga på Elisabeth.

Vi båda lyssnar noga på Elisabeth.