Sortera nyheterna
Senaste kommentarer
Arkiv

Caxi

Nu börjar det ta på snön, men två härliga vintrar har jag upplevt i mitt tvååriga liv!

Inte dåligt när man älskar snö!

I år plockade matte fram sin gamla hundpulka som hon

köpte till sin första hund på 60-talet. Jag tyckte det var helkul att dra redan från

första början. Jag lät nästan som dom riktiga draghundarna innan dom drar iväg.

Gissa om det gick undan på fälten här när matte vinglade fram på skidorna efter mig!!!

En annan favoritsysselsättning är att leta efter bollen eller något annat i maskinhallen,

det är full fart o jag ser inga hinder – jättekul.

På min tvåårsdag gick jag årets första spår, det är inte dumt det heller! Spelar inte så

stor roll vad vi gör jag tycker allt är roligt!

Ibland när vi ska gå in så håller jag mig en bit bort – det kan ju hända att dom glömmer

mig så jag slipper gå in, tror jag ialla fall. Men när matte ropar kommer jag med glad svans ialla fall.

Hälsningar till alla Hedeforsare från Caxi med matte o husse.

Här berättar Caxi med egna ord hur livet i Dalsland ter sig.

 

Tänkte jag skulle berätta lite om hur jag har det här i Dalsland. Jag bor på en liten gård ca 2 mil norr om Väversborg med husse, matte, Ronja-som är 8,5 år och bevaknings-hund i flygvapnet och sist men inte minst sex katter. 5 norska skogkatter och en halvnorsk.

Gården som jag bor på ligger där vägen tar slut så här är lugnt och skönt- inga bilar eller andra farliga saker så jag får vara ute mest hela dagarna. När jag var liten hittade jag en spännande plats där husse och matte slänger apelsinskal, lökskal och paprikarester bl.a. det kallas visst kompost. Så fort jag kom ut ville jag springa dit och smaska på något gott men det blev alltid ett väldigt ståhej så nu har jag slutat med det. Men jag är bra på att hitta på bus och katterna är ju alltid roligt att sätta fart på när dom är ute. 

Jag måste få komma ut och se mig om i världen ibland så matte och jag åker in till Vänersborg minst en gång i veckan. Vi går mycket på Skräcklan där jag får se hundar, barn, joggare, rullatorer och cyklister med mera. Jag får ofta höra att jag är en grann hund-gissa om matte blir stolt då!? Roligast av allt är att matte säger att jag är så duktig och jag får jättegott godis så det bara rinner ur munnen på mig.

Några gånger i veckan åker vi till klubben, där jag tränar på att gå fint, sitta och ligga och komma när matte ropar på mig. Det är mycket spännande att titta på vad alla andra hundar har för sig så det är inte alltid jag hör vad matte säger, men man får väl vara lov att vara lite busig när man bara är sex månader. Ibland får jag följa spår i skogen, det är jätteroligt och jag hittar saker som dom har tappat där dom har gått fram. Oj vad glad matte blir när jag hittar något! Hon säger att jag är duktig på att spåra, vi får se om det stämmer. 

Jag är också mycket intresserad av matlagning och städning, jag försöker hjälpa till med det mesta så gott jag kan. Men ni ska veta det är inte alltid så uppskattat, förstår inte det riktigt, ibland är dom så otacksamma. 

Ibland åker vi till stugan som ligger mitt i skogen vid en liten sjö uppe på Herrestadfjället, där är också lugnt och fridfullt så vi får gå lösa. Det finns en lång brygga som är spännande att gå ut på, men första gången jag gjorde det så trillade jag i sjön( jag var ju inte gammal då ), matte var beredd att kasta sig i och rädda mig men jag plaskade allt in till land alldeles själv. Efter det har det blivit många simturer och nu hoppar jag i från bryggan, jag har kollat hur Ronja gör, men jag vill gärna ha snålskjuts in till land, antingen på Ronjas rygg eller på mattes, men det blir ett sånt ståhej då så jag får simma själv. 

Nu har jag berättat lite om hur jag har det här i Dalsland, jag får berätta mer en annan gång.

Hoppas ni har det bra alla Hedeforsare
hälsar Caxi med husse och matte.

Nu har tjejen växt en hel del, kaxig är hon fortfarande. Hon har träffat två snälla hanhundar på klubben som hon busar glatt med. Hemma är det full fart på Caxi och Ronja.
Dom jagar varandra och i dag började dom brottas för första gången.
Caxi är jätteduktig på att komma när jag ropar, hon kommer också och byter ut saker som hon rotat fram mot lite godis.

Hälsningar RoseMarie o Evert.