Sortera nyheterna
Senaste kommentarer
Arkiv

Mr Ärnst

 

Matte Sofie och Ärnst

Matte Sofie och Ärnst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ärnst rapporterar:

Jaha, då sitter jag här och skriver igen! Segt är det, mattes dator börjar bli gammal och trött, jag behöver en turbodator inte en sån har gammal häck, det skall ju gå undan när jag gör grejer! =)

 

Matte snackar massa skit om mig!!! Hon säger att hon efter ett år med mig kommit på vad det där med TYSK betyder i Tysk Schäferhund. Tidigare har hon haft flera schäfrar och alla har varit lika mig, MEN jag har lagt till en dimension till det hela och det är det här med TYSK, vilket matte är helt övertygad är en översättning av BADANKA, alltså när man lade till TYSK till Schäferhund så parade man tikarna med badankor och det är så jag blev till… Jag tycker att det är rent förtal!! Klart jag vill vara hygienisk och bada ofta för att hålla mig ren och lukta gott. Matte säger att det inte funkar att bada i dyhål och rulla i skit, det gör inte att man luktar gott men hon fattar ju INGENTING!! Dessutom så får jag stå i hundgården när jag har lyckats med mina extra goa bad, är sååå besviken på henne! Jag är ju för sjuttan som en schysst Wunderbaum som skulle förgylla huset till tusen, och så vägrar tanten att släppa in mig! Men jag lovar att min hundgård luktar toppen! =)

 

Har varit på byn och promenerat en del med matte sen sist, hon säger att jag sköter mig bra, men jag är skeptisk… Gör mitt bästa för att göra som hon säger men det är ju såå kul att flänga runt och lukta på alla spännande grejer! På ett ställe hade de ett par STORA, vi snackar 120 cm minst, höga lejon som satt på utsidan och vaktade. Kan lova att jag blev lite lös i magen när jag såg dem men COOL som är gled jag fram lite kyligt och insåg att de inte alls luktade lejon utan var gjorda av nån jäkla sten. Så enkelt att avslöja dem!! Ok då, jag kanske spände upp mig lite grann och försökte se tuff ut men jag genomskådade ju dom snabbt så jag tror inte så många märkte det… Hoppas att jag har hedern i behåll!

 

Som alltid så sköter jag mitt livsmission med bravur! Att promenera matte på nerverna är inte så svårt när man heter Ärnst! Enklast är att äta hästskit när matte vänder ryggen till, det gillar hon skitmycket… eller inte! En annan favvo är att jaga ikapp katterna, här är jag lite schysst mot henne för istället för att bita på dom som jag egentligen skulle vilja så klämmer jag fast dem mellan framtassarna, lägger mig på dem och hånglar upp dem!! Både kissarna och matte ÄLSKAR det!! *Asgarv*

 

I helgen drog hon upp mig i svinottan, tog mig på en skön morgonpromenad med mycket extra goa dofter från älgarna som stod och betade på hyggena vid vägen, satan vad jag var sugen på ett litet älgrace på morgonkvisten men matte hade nageln i ögat på mig heeela promenaden. Hon sa nåt om att jag var tvungen att sköta mig för att vi skulle iväg på bus och det visade ju sig att hon hade rätt!

 

Väl inpackade i bilen drog vi iväg norrut, kände igen vägen till mitt barndomshem, men vi stannade innan vi var framme och det var nåt skumt i görningen för det var en massa bilar därute i skogen. Hundar som skällde och skumma ljud i skogen och sen var det nån som var ute i skogen och tjuvjagade för jag hörde minsann ljudet att skott! Är ju van att husse skjuter lerduvor hemma så det där var jag inte så orolig för, men frågan var ju ändå varför de sköt efter varje hund som gick ut i skogen, hade de inte skött sig som de skulle?!

 

Matte kom och hämtade mig och tog mig på en skogspromenad. Självklart hittade jag både en härlig ren bäck att dricka och bada i OCH ett dyhål att gotta mig i! I am a TYSK badanka, YES I am! Kändes spännande det där som de andra hundarna fått göra i skogen så jag laddade på lite extra och drog några strofer likt min favorittenor Pavarotti.. måste ju hålla igång min promenad på mattes nerver 😉

Ute i skogen stod det en massa folk, åhh jag som ÄLSKAR människor! Ville helst pussa på dem allihop men matte gick bara runt dom men jag fick iallafall hälsa på hon som stod själv en bit bort, testledarn kallades hon visst. Faktiskt en trevlig typ som jag följde med på en minipromenad helt frivilligt, hon kanske hittade på nåt kul som jag kunde få hänga med på?! Och visst hade jag rätt, hon bjöd in mig och matte i en kasta leksakslek som var skitskoj! De var bara lite snåla så jag fick bara leka nån minut eller så, men det vart kul så länge det varade!
Ärnst hälsar på testledaren      Ärnst hanteras      Ärnst kampar
Sen gick vi vidare i skogen, och du, där fanns det kul prylar!!! Matte ställde mig vid ett streck och jag fattade först ingenting, men sen fort det ut nåt i skogen som försökte “springa” ifrån mig i en jäkla fart men jag ryckte och slet så matte tappade mig (det är iallafall så jag uppfattade det…) så att jag kunde dra efter rymlingen och du jag gjorde det bra! Tog mig ett bett oxå! Bästa var att jag fick göra detta TVÅ gånger och för första gången som jag har dragit iväg från matte så fick jag BERÖM!! Funderar lite på om hon behöver professionell hjälp men jag avvaktar nog till nästa gång jag försöker hemma så får vi se om det var tillfälligt eller om den schyssta sidan hos henne håller i! Hoppas! Hoppas! =)
Lilla jakten      Jakten på lilla bytet
Nästa grej var att bara stå helt stilla i skogen! Hur kul är det på en skala!!! Nä, den biten behöver vi inte prata om mer….
Passivitet

Sen du jäklar var det nån dåre som hoppade omkring i skogen med skumma kläder och en leksak. Men jag är ju inte så kräsen så jag lekte mer än gärna med den söta tjejen även om jag tyckte att hon kallade mig gumman… men händer det igen så får jag nog ha ett snack med henne…
Avståndsleken       Snabbt iväg       Leker

Vidare på våran spännande promenad så var det en gubbe som försökte skrämmas! Men ni kommer ihåg vad jag berättade om lejonen här tidigare? Jag höll mig coool, ja ja ni kan hävda att jag blev lite lös i magen en kort stund men det erkänner jag ALDRIG! Jag gick fram till den där blå gubben och smakade lite på honom för säkerhets skull så jag var helt säker på att jag inte skulle behöva skydda matte om han försökte sig på en fuling och ta oss när vi minst anade det. Kändes som att matte var lite nöjd med mig där! Hon behöver ju inte vara rädd när det är mörkt på promenaderna, det fixar jag!! =)
Dumpen far upp        Nyfiken Ärnst      Kollat av
Nästa grej som hände vad nåt jäkla järnskrot (tror det är sånt som husse har på traktordäcken om vintern) som guppade omkring på en plåtbit, ok jag blev väl lite överraskad men det var ju piece of a cake! Mr Ärnst tål mer än så!!!
skrammel

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen var det tydligen maskerad! Envetna jävla lucior i långa klänningarsom försökte skrämma mig! Fula var de också! Men fatta! Går man på maskerad så måste man se till att man inte har samma kläder som nån annan. Man måste vara UNIK!!! Genomskådades snabbt och de skämdes nog för sin utstyrsel för de vände sig om innan de vågade sig fram till mig och tog av sig mössan så fort jag hälsat på dem! Nästa gång hoppas jag på en bättre maskerad!
söken       Undersöker     Så glad i kontakten
Testledaren gav matte en leksak precis så som vi började skogspromenaden och så fick jag leka igen! Men denna gången lekte jag med matte och då var det nån jävel i skogen som försökte skjuta oss! Men hallå?! Är det olagligt att leka i skogen eller?? Matte var kylig och lekte vidare så jag hängde på! Vi hade riktigt lattjo där ett tag, medans skytten, som för övrigt behöver träna på sin pricksäkerhet, fortsatte att försöka träffa oss. Men vi klarade oss helskinnade genom denna pärs!
Leken med matte och skott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen var det nog Jesus eller Gud eller nån annan högre makt som höll ett tal?! Alla stod iallafall tysta och lyssnade intresserat som om det var någon där uppifrån som talade! Hette han Robert Jönsson? Måste vara en ny gud? Jag var iallafall nöjd för han sa nåt om att jag föll honom i smaken och såg min chans att få nån annan att promenera nerverna på men matte lovade mig sedan vid bilen att jag inte var till salu ännu iallafall så jag får nog promenera vidare på hennes nerver ett tag!
Gud har genomgång

 

 

 

 

 

 

 

 

CIAO!!

 

 

 

Hej,

 

Det är jag Ärnst. Jag har snott mattes dator en stund för egentligen får jag inte låna den, för jag har varit busig… Mycket har jag hittat på sen sist…

 

Har kommit på att den där lilla dvärgen i familjen inte går på toaletten som vanliga människor. Han gör sina behov i en vit potta som ibland står obevakad när matte klär på honom för det klarar han ju inte själv. Jag har passat på att länsa pottan från chokladen som den lilla dvärgen har lagt däri, men matte uppskattar INTE detta. Förstår inte varför?! Hon slipper ju tömma den själv.

 

När matte rensar bajs från hundgården så lägger hon ibland bajspåsen utanför grinden för att kasta dem när hon ändå går till soptunnan i annat ärende. Då har jag fiskat in påsen genom gallret och lekt med den. Detta uppskattar inte heller matte för hon tycker att jag har ben och annat att förströ mig med de korta stunderna som jag är i hundgården.

 

Jagat bilar har jag också gjort… det var nog ingen bra idé för matte blev SKOGSTOKIG… Skall nog inte göra det igen… matte säger att jag kan skada mig om jag jagar de där bilarna. Får se om jag har lust att sluta, en sak är säker iallafall och det är att matte INTE är kul när jag retar upp henne så..

 

Matte går långa promenader minst två gånger om dagen och lägger spår och gömmer grejer för mig. Hon förstår inte varför jag inte blir trött.. Men det kan jag berätta .. med en massa hormoner som poppar i skallen och håller mig vaken så behövs MYCKET för att jag skall bli trött..

 

Skall nog försöka ligga lågt ett tag för matte hotar med flytt om jag inte skärper mig! Tror det är mest tomma hot men jag tänkte försöka att inte promenera så på hennes nerver för att vara på den säkra sidan.. Är det nån som har några bra tips på hur jag kan göra henne på gott humör så jag kan chilla lite?

 

Bilder fick jag inte med några för det måste matte hjälpa till med och hon är INTE på humör…

 

Tja!

Mr Ärnst

Mr Ärnst

 

Ärnst