Sortera nyheterna
Senaste kommentarer
Arkiv

Qotten

Hedeforsens Qotten

Hedeforsens Qotten

Sent i natt avled en kär gammal vän. Egentligen är jag inte så säker på hur imponerad min vän var av mig, men jag var väldigt imponerad av honom i alla fall. Kanske var det en av de bästa individerna jag träffat, och jag var imponerad av honom på mer än ett sätt.
Få saker imponerade på min vän. Han hade en integritet som var stor. Sällan arg, men visade inte heller upp stark glädje. Men han mådde bra och var trygg och var oerhört stark, både psykiskt och fysiskt.
I sitt arbete var han engagerad och han var på många sätt en enorm tillgång för sina kollegor. Speciellt då alla andra backade undan, då tog han ett kliv framåt. Han var lojal och vek aldrig och var totalt orädd – För allt!
Han tyckte säkert att jag var jobbig ibland, eftersom jag hade svårt att låta honom vara ifred. Jag älskade att reta honom och alltid göra det lite för mycket för mitt eget bästa. Men varje gång markerade han med tydlighet och balans – Fredde, nu räcker det!
Jag tvekade aldrig på hans signaler, det gjorde ingen. Sannolikt fanns ingen bättre hund. Du har i över tio år haft ett fint liv tillsammans med din husse, dygnet runt, året om.
Sov gott, och för vad det är värt – Du har gjort mig till en bättre hundpersonlighet.

Fredrik Steen