Hedeforsens Qotten
Hedeforsens Qotten

Sent i natt avled en kär gammal vän. Egentligen är jag inte så säker på hur imponerad min vän var av mig, men jag var väldigt imponerad av honom i alla fall. Kanske var det en av de bästa individerna jag träffat, och jag var imponerad av honom på mer än ett sätt.
Få saker imponerade på min vän. Han hade en integritet som var stor. Sällan arg, men visade inte heller upp stark glädje. Men han mådde bra och var trygg och var oerhört stark, både psykiskt och fysiskt.
I sitt arbete var han engagerad och han var på många sätt en enorm tillgång för sina kollegor. Speciellt då alla andra backade undan, då tog han ett kliv framåt. Han var lojal och vek aldrig och var totalt orädd – För allt!
Han tyckte säkert att jag var jobbig ibland, eftersom jag hade svårt att låta honom vara ifred. Jag älskade att reta honom och alltid göra det lite för mycket för mitt eget bästa. Men varje gång markerade han med tydlighet och balans – Fredde, nu räcker det!
Jag tvekade aldrig på hans signaler, det gjorde ingen. Sannolikt fanns ingen bättre hund. Du har i över tio år haft ett fint liv tillsammans med din husse, dygnet runt, året om.
Sov gott, och för vad det är värt – Du har gjort mig till en bättre hundpersonlighet.

Fredrik Steen

 

 

2 Thoughts to “Hedeforsens Qotten!”

 1. En hund som har gjort ett stort intryck på mig och han är den huvudsakliga anledningen till att jag är schäferfrälst.

  Med fantastiska Leif fick jag följa med dem en vecka i fjällen för snart ett år sedan. Det är något jag aldrig kommer att glömma! Stor sorg och många kramar och varma tankar till Leif!

 2. Catrina Björk

  Vackra ord. Jag hade äran att träffa denna härliga hund i Schäferklubbens monter på My Dog i Göteborg. Mängder av besökare bildade en ringlande kö för att få träffa honom och prata med husse. De båda gjorde stor succe´.Han var en fantastiskt fin ambassadör för vår ras.
  Jag sänder mina varmaste tankar till Qottens matte och husse som nu förlorat en trogen vän.
  Sov Gott gamle man.
  Catrina Björk

Leave a Comment